Grillowana polędwiczka wieprzowa

Beata
Obiad
25.06.2015 0:57
Grillowana polędwiczka wieprzowa

Składniki: 2 średnie polędwice wieprzowe Marynata: 2 łyżeczki musztardy francuskiej 5 łyżek oliwy 2 łyżki miodu 2 łyżki whisky 1 łyżka kaparów pieprz Dip truskawkowy: 1 szklanka truskawek 1 łyżeczka chrzanu cukier do smaku pieprz Wykonanie: Mięso kroimy w plastry i wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, aby mięso było całe w niej namoczone. Chrzan dodawać w małych ilościach , bo wszystko zależy od tego jak ostry mamy chrzan. Przykrywamy folią i odstawiamy na 3 godziny, a najlepiej na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/06/grillowana-poledwiczka-wieprzowa.html