Kotlety ziemniaczane z boczkiem

Magdalena
Obiad
29.10.2020 1:23
Kotlety ziemniaczane z boczkiem

Składniki: - 1 kg ziemniaków - 1 cebula - 100 g boczku w plastrach - 1 pęczek szczypiorku - 1/4 szklanki mleka - 1/4 szklanki bułki tartej - 3 łyżki mąki + do oprószenia - 1 jajko - 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego - sól, pieprz - olej do smażenia Wykonanie:Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w garnku. Kotlety ziemniaczane z boczkiem Kotlety z puree ziemniaczanego z dodatkiem podsmażonego boczku z cebulką oraz szczypiorkiem. Jest to też świetny sposób na wykorzystanie gotowanych ziemniaków, które zostały z poprzedniego obiadu. Można podać je z sosem czosnkowym, sałatką ze swieżych warzyw, surówką lub sosem pieczarkowym czy gulaszem. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie z sałatką/surówką. Mieszamy, a następnie dodajemy podsmażony boczek z cebulą oraz szczypiorek. Do ziemniaków wlewamy mleko i blenduje na gładką masę. Do ziemniaków wlewamy mleko i blenduje na gładką masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/10/kotlety-ziemniaczane-z-boczkiem.html