Bigos z dodatkiem kapusty włoskiej

Agnieszka
Obiad
25.10.2020 16:46
Bigos z dodatkiem kapusty włoskiej

- 1,5 kg kiszonej kapusty - główka kapusty włoskiej - 500 g mięsa wieprzowego (szynki lub karkówki) - 150 g wędzonego boczku - 200 g kiełbasy - 40 g suszonych grzybów - 30 g suszonych wędzonych śliwek - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 cebula - olej roślinny - 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina Przyprawy - 3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - 4 nasiona jałowca - 1 łyżka suszonego majeranku Gdy kapusta będzie już miękka, dodaj ją do kapusty kiszonej, dodaj również wszystkie przyprawy i wymieszaj. - Bigos gotuj się na małym ogniu przez około 4 godzin, do momentu, aż mięso będzie miękkie i stwierdzisz, że smaki połączyły się całkowicie. - 1/2 łyżeczki mielonego kminku - pieprz czosnkowy - pieprz czarny - sól - Kapustę kiszoną, jeśli jest zbyt kwaśna wypłucz, a następnie pokrój ją i włóż do dużego garnka. - Mięso wieprzowe podkrój również w kostkę, podsmaż na odrobinie oleju i dodaj do pozostałych składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/10/25/bigos-z-dodatkiem-kapusty-wloskiej/