Żeberka w sosie własnym

Magdalena
Obiad
09.09.2020 10:14
Żeberka w sosie własnym

Składniki Porcja dla 2 osób żeberka wieprzowe, 1 pasek (ale taki grubiutki, mięsisty ;)) cebula, 2 szt. czosnek, 2 ząbki papryka wędzona, 2 łyżeczki liść laurowy, 3 szt. ziele angielskie, 3 kulki pieprz czarny, 5-6 kulek sól i pieprz, do smaku bulion lub woda, 1 l mąka, do oprószenia olej, do smażenia Wykonanie Żeberka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w mniejsze kawałki, tak aby w każdej porcji były 2-3 kostki. Rozpływające się w ustach żeberka w aromatycznym sosie własnym to idealna propozycja na pyszny obiad. Jeśli powstały sos jest za rzadki – odparowujemy go, gotując bez przykrywki, jeśli za gęsty dolewamy odrobinę bulionu lub wody. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Cebulę kroimy w piórka, czosnek w kosteczkę lub plastry i dorzucamy do żeberek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/zeberka-w-sosie-wlasnym/