Zupa krem z cukinii z fetą i chorizo FIT

Martyna
Obiad
12.08.2020 20:32
Zupa krem z cukinii z fetą i chorizo FIT

Składniki na 4-5 porcji: – 700g cukinii – 500ml bulionu (lub 500ml wody + 1-2 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego) – 3-4 mniejsze ziemniaki – 1 mała cebula – 1 pęczek natki pietruszki lub garść liści bazylii – 40g serka śmietankowego (kanapkowego) – 10g masła – 1 ząbek czosnku – ¾ łyżeczki soli – szczypta pieprzu Była już parmigiana di zucchine, sałatka z grillowaną cukinią, domowe sushi Futomaki z cukinią, placki z cukinii z mozzarellą, gryczane brownie z cukinii, tarta cukiniowa, makaron w śmietanowym sosie z cukinią,tymiankowe placki cukiniowe, placki cukiniowe z parmezanem… Do większego garnka wkładamy pokrojoną w kostkę cukinię, cebulę i ziemniaki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zalewamy bulionem (lub wodą z koncentratem bulionu), doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy 15 minut od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie. 2. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, pokrojone ziemniaki, bulion (lub wodę i koncentrat bulionu warzywnego), sól i pieprz, gotujemy 15min/100°C/obr. 1. 3. Na Thermomix: 1. Do naczynia miksującego wkładamy pokrojoną na pół cebulę i czosnek, rozdrabniamy 3 s/obr. 5. 🙂 Przy podziale na 4 porcje, jedna porcja bez dodatków to 119kcal, B: 5,2g, T: 4,5g, W: 18g. Chorizo podsmażamy na suchej patelni, aż będzie chrupiące, szczypiorek siekamy, a fetę rozkruszamy. Chorizo podsmażamy na suchej patelni, aż będzie chrupiące, szczypiorek siekamy, a fetę rozkruszamy. Jeżeli jeszcze nigdy nie przyrządzaliście kremu z cukinii to nie zwlekajcie dłużej! Przyrządzam ją od dawna, lecz nigdy nie doczekała się publikacji – aż do dzisiaj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/zupa-krem-z-cukinii-z-feta-i-chorizo-fit/