Kurczak Caprese

Kasia
Obiad
11.08.2020 10:48
Kurczak Caprese

Kurczak Caprese Kurczak Caprese – składniki: 1 kg filetów z piersi kurczaka 250 g drobnych pomidorków (mogą być koktajlowe, daktylowe itp) 250 g sera mozzarella przyprawy: sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia, czosnek w proszku, papryka, suszone pomidory (można użyć gotowej mieszanki przypraw kuchni włoskiej) świeża bazylia listki oliwa do smażenia. Filety z kurczaka otaczamy w ziołach, a wszystko zapiekamy z dodatkiem sera mozzarella i niedużych pomidorków. Kurczak curry z ananasem Francuski kurczak cebulowy Kurczak parmigiana z makaronem spaghetti Kurczak kapama w ziołach Kurczak po hiszpańsku Otoczyć je w przyprawach obficie, a następnie obsmażyć krótko na patelni z dodatkiem oliwy. Do patelni dołożyć ser mozzarella posiekany w kostkę oraz przekrojone na pół pomidorki. Przygotowanie takiego dania to około 40 minut łącznie z czasem potrzebnym na pieczenie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2020/08/kurczak-caprese.html