Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami

Ewa
Obiad
05.08.2020 8:26
Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami

Zobacz tez przepis na cukinię faszerowaną kurczakiem, mozzarellą i pomidorkami). - 3-4 cukinie - 2 udka z kurczaka (u mnie bez skóry i kości) - 3 pomidory - 1 cebula - 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego - zioła prowansalskie - około 150 g tartego sera - olej/masło klarowane - 2 listki laurowe - 2 ziela angielskie - sól, pieprz Po przestudzeniu udko kroimy na drobne kawałki (ja ugotowane mięso zmieliłam, ale wg mnie całościowo wyszło za drobno, pasztetowo) Gdy woda się zagotuje, dodajemy sól, listki laurowe, ziela angielskie oraz kilka ziarenek pieprzu. Przed Wami cukinia z nadzieniem drobiowo-pomidorowym (w nieco innym wydaniu niż ostatnio. Do zeszklonej cebuli dodajemy pomidory, a gdy zaczną się lekko rozpadać dodajemy posiekane mięso. Gotujemy do miękkości mięsa (można również wykorzystać mięso pozostałe np z rosołu). Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Dodajemy koncentrat pomidorowy rozmieszany w niewielkiej ilości zimnej wody, smażymy jeszcze chwilę. Pomidory nacinamy z wierzchu na krzyż. Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami W sezonie letnim bardzo lubimy faszerowane warzywa. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 minut. Oczyszczone mięso wkładamy do garnka z zimną, wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/08/05/cukinia-faszerowana-kurczakiem-i-pomidorami/