Sos z leśnych grzybów - pychotka !

Kasia
Obiad
30.06.2020 13:14
Sos z leśnych grzybów - pychotka !

Jak zmięknie dodajemy pokrojone grzyby i smażymy ( w trakcie smażenia grzyby stracą połowę objętości,więc się nie przejmujcie,że na początku ledwo się mieszczą).Mieszajcie żeby się nie przypaliły. Pyszny sos,szczególnie teraz kiedy mamy mokre lato i jest wysyp prawdziwków ,robi się to błyskawicznie i jest idealny na obiad do ziemniaków lub jako dodatek do kotleta. Sól pieprz do smaku ewentualnie maggi masło do smażenia koperek Przygotowanie: Grzyby dokładnie czyścimy, kroimy w plastry. Dusimy tak przez ok 10 -15 min.po tym czasie dolewamy śmietankę i doprawiamy solą i pieprzem i odrobiną maggi( nie koniecznie). Grzyby leśne całą miska ok 1 kg 1-2 cebulę 200 ml śmietanki kremówki

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/06/sos-z-lesnych-grzybow-pychotka.html