Polędwica Wellington

Agnieszka
Obiad
27.06.2020 16:41
Polędwica Wellington

- ok 1 kg polędwicy wieprzowej - ciasto francuskie - 500 g grzybów (pieczarki, borowiki, podgrzybki) - 1 cebula - 200 g szynki parmeńskiej - 1 jajko - 1 łyżka klarowanego masła - 2 łyżki olej rzepakowego - musztarda dijon - pieprz, sól Wstaw do piekarnika i piecz 10 minut w temp. 200°C, a następnie 30 minut w temp. 180°C. Po wyciągnięciu z piekarnika odstaw na 10 minut , a następnie pokrój na grube plastry. Na ułożoną szynkę rozłóż równo masę grzybową, a następnie ułóż polędwicę i zawiń szczelnie w ciasto francuskie. Rozwiń ciasto francuskie i ułóż na nim szynkę parmeńską na tzw. “zakładkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/06/27/poledwica-wellington-2/