Wegańska carbonara ze szparagami

Obiad
30.05.2020 14:54
Wegańska carbonara ze szparagami

😂😁 Wegańska carbonara ze szparagami 3 porcje (1 ma ok. 600 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+15 minut gotowania) koszt: ok. 5.60 zł za porcję Składniki: 300 g makaronu spaghetti 250 g tofu 180 g szparagów 60 ml mleka roślinnego 30 g mąki z ciecierzycy 20 g mąki kukurydzianej 15 g oliwy 3 ząbki czosnku natka pietruszki 1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie) 1-2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku chili do smaku szczypiorek do podania Wykonanie: Vegan carbonara with asparagus 3 servings (1 serving has 600 kcal) time of preparation: 15 minutes (+15 minutes of cooking) Ingredients: 300 g spaghetti pasta 250 g tofu 180 g asparagus 60 ml of vegetable milk 30 g chickpea flour 20 g cornstarch 15 g of oil 3 garlic cloves parsley 1 tablespoon of yeast flakes (optional) 1-2 tablespoons of apple cider vinegar 1 teaspoon of sugar salt and pepper to taste chili to taste chives to serve Instructions: Cook pasta according to the instructions on the packaging. Szparagi kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ok. 3-4 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganska-carbonara-ze-szparagami/