Duszona młoda kapusta z koperkiem i marchewką

Martyna
Obiad
28.05.2020 20:05
Duszona młoda kapusta z koperkiem i marchewką

Składniki: – 500g młodej kapusty – 400ml bulionu (lub 400ml wody + 1 łyżeczka domowego koncentratu bulionu warzywnego) – 1 marchewka – 1 cebula (lub 2 dymki) – 1/2 pęczka koperku – 1 łyżka soku z cytryny – 10g masła (lub roślinnego) – ½ łyżeczki soli – ½ łyżeczki pieprzu Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, kapustę szatkujemy, a cebulę i koperek drobno siekamy. 4. 4. Dodajemy 400ml bulionu (lub wody i koncentrat bulionu warzywnego) i sok z cytryny, gotujemy 28 min/100°C/obr. wsteczne 1. 5. Do naczynia miksującego dodajemy sól, pieprz i masło, mieszamy 10 s/obr. Na Thermomix: 1. Do naczynia miksującego wkładamy koperek, rozdrabniamy 3 s/obr. 8. 2. Dodajemy cebulę lub dymki i marchewkę, rozdrabniamy 5 s/obr. 5. Przy podziale na trzy porcje, jedna to ok. 103kcal, B: 3,6g, T: 3,8g, W: 17,8g. Czy to w surówce, czy w gołąbkach, czy właśnie w formie duszonej z marchewką mogłabym zajadać się nią bez opamiętania. wsteczne 2.5, następnie gotujemy 2 min/100°C/obr.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/duszona-mloda-kapusta-z-koperkiem-i-marchewka/