Kolorowe papryki faszerowane kaczymi żołądkami i kaszą pęczak z musem cebulowym

Agnieszka
Obiad
09.05.2020 17:32
Kolorowe papryki faszerowane kaczymi żołądkami i kaszą pęczak z musem cebulowym

Mus cebulowy - 2 średnie cebule - 1,5 szklanki bulionu warzywnego - 2 łyżki sosu worcestershire - szczypta kminku - pieprz - olej rzepakowy Cebulę pokrój i podsmaż na oleju. - 3 kolorowe papryki - 1 litr bulionu drobiowego - 1 torebka kaszy pęczak - 500 g żołądków kaczych - sól Żołądki oczyść i pokrój. Ugotowane żołądki wymieszaj z ugotowaną kaszą, dodaj 4 łyżki musu cebulowego – wymieszaj wszystkie składniki . Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Ugotuj kaszę w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.