Bigos z suszonymi grzybami i śliwką przygotowany w wolnowarze

Magdalena
Obiad
18.03.2020 14:31
Bigos z suszonymi grzybami i śliwką przygotowany w wolnowarze

Przepis na bigos z suszonymi grzybami i śliwką Składniki: 1 kg kiszonej kapusty około 30 g suszonych grzybów 4-5 suszonych śliwek 400-500 g kiełbasy 1 średnia cebula lub 2 łyżki płatków suszonej cebuli niewielka ilość oleju do podsmażenia składników 1 małe jabłko 1 pełna łyżka koncentratu pomidorowego 2-3 liście laurowe 4 ziela angielskie czarny mielony pieprz i sól do smaku 2 duże szczypty majeranku około 3 szklanki wody Przygotowanie: Suszone grzyby zalewamy wodą do ich wysokości i odstawiamy na minimum 2 godziny. Najważniejsze cechy wolnowaru Crock-Pot 3.5 L z uchylną pokrywą: łatwy w obsłudze, cyfrowy panel sterowania (z dwoma poziomami temperatury LOW (180 W) i HIGHT (210 W) i funkcją podgrzewania), kamionkowa misa o pojemności 3,5l, która może być stosowana również w piekarniku. Misę można również myć w zmywarce, wbudowany timer zatrzymujący gotowanie po ustalonym czasie, a następnie przełączający urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury (zawsze ciepły posiłek), uchylna pokrywa, którą można podnieść w każdej chwili np. by przemieszać danie, sprawdzić jego stan lub dodać jakiś składnik, mały pobór mocy, zdrowe gotowanie, brak przypalonych potraw i przywierającego mięsa. Dolewamy naszą wodę z moczenia grzybów i 1-2 szklanki wody wraz z przecierem (wody można w razie potrzeby dolać więcej). Jeszcze nie raz na moim blogu lub w social mediach pojawi się jakaś pyszna inspiracja z wolnowaru. Dziś dzielę się z Wami przepisem na pyszny bigos z suszonymi grzybami i śliwką. Grzyby wyciągamy z wody (wodę z moczenia grzybów należy zostawić) i kroimy na małe kawałki. Przykrywamy pokrywką i ustawiamy wolnowar na 5 godziny na poziomie HIGH lub 7,5 godziny na poziomie LOW. Ja jestem posiadaczką wolnowaru Crock-Pot 3.5 L z uchylną pokrywą w pięknym srebrno-miedzianym kolorze. I co dla mnie równie ważne – potraw nie trzeba pilnować, nie przypalają się, a niektóre z nich wychodzą (mogę, to śmiało napisać) jeszcze smaczniejsze. Ja początkowo podchodziła z dystansem do wolnowaru, a teraz… teraz jest bardzo zadowolona z tego urządzenia i jego możliwości. Składniki przekładamy do wolnowaru, dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłko, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki, mieszamy. Bigos z suszonymi grzybami i śliwką przygotowany w wolnowarze Tych ostatnich jeszcze nie robiłam, ale szczerze Wam polecam ryż na słodko z wolnowaru. Dziś zapraszam Was na pyszny domowy bigos przygotowany w wolnowarze. Poza tym w wolnowarze można też przygotować najróżniejsze słodkie desery, a nawet ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/bigos-z-suszonymi-grzybami-i-sliwka-przygotowany-w-wolnowarze/