Piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim

Marta
Obiad
26.01.2020 19:47
Piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim

Z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku natnij ciasto w taki sposób, by powstały paski o szerokości około 1,5 cm. Piersi przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut. Dodaj śmietanę, wymieszaj i smaż na najmniejszej mocy palnika przez około 3 minuty. Paseczki ciasta zawijaj do środka naprzemiennie po skosie - lewy, prawy, lewy, prawy itd. Farsz dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i gałką muszkatołową. Piersi z kurczaka przełóż na ponacinane płaty ciasta francuskiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/01/piersi-z-kurczaka-ze-szpinakiem-w.html