Gołąbki w kapuście włoskiej z szybkowaru

Magdalena
Obiad
19.01.2020 18:09
Gołąbki w kapuście włoskiej z szybkowaru

Składniki Porcja dla 3-4 os. mięso mielone, 500 g (u mnie z szynki) kapusta włoska, 1 główka cebula, 2 szt. czosnek, 2 ząbki ryż, 1 torebka (ok 100 g) bulion, 1,5 l przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka olej, do smażenia sos pomidorowy wg przepisu TUTAJ Wykonanie W duzym garnku gotujemy osoloną wodę i wkładamy kapustę. Tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem w kapuście z sosem pomidorowym to przysmak wielu z nas. Propozycja podania: gołąbki podajemy z sosem pomidorowym, z ziemniakami lub pieczywem. Tak przygotowany farsz wykładamy na liście kapusty i dokładnie zwijamy (najpierw boki, następnie zwijamy w rulon). Do miski wsypujemy ugotowany, przestudzony ryż, podsmażoną cebulkę, surowe mięso mielone oraz przyprawy (sól, pieprz, paprykę i majeranek). Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/golabki-w-kapuscie-wloskiej-z-szybkowaru/