RISOTTO Z PIECZARKAMI I JARMUŻEM

Iwona
Obiad
14.01.2020 18:59
RISOTTO Z PIECZARKAMI I JARMUŻEM

Składniki na 2 osoby: - 3/4 szkl ryżu do risotto Arborio - 1 pojedynczy filet z kurczaka - 200 g pieczarek - około 800 ml bulionu warzywnego lub mięsnego (może być kupny lub domowy) - 1 kieliszek wytrawnego wina - 1/2 cebuli - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - około 100 g jarmużu (same liście (bez łodyg), pokrojone na drobno) - 3 - 4 łyżki śmietanki 30 % (niekonieczne) - natka pietruszki - sól, pieprz do smaku - olej/oliwa do smażenia - starty parmezan 1. Na patelnie wylewamy trochę oleju i przesmażamy na niej cebulkę pokrojoną w kostkę. 2. Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy lub kroimy na plasterki (zależy co kto lubi, ja większość pieczarek starłam na grubych oczkach, a parę pokroiłam w plasterki ) dodaję do cebulki. Risotto Z Pieczarkami I Jarmużem Risotto bardzo często przygotowuje i często coś w nim zmieniam, czasami są to małe zmiany, a czasami duże i w tedy dziele się tym przepisem z Wami :) Tym razem risotto z jarmużem jakże zdrowym i smacznym warzywem. 3. Przesuwam wszystko na bok i w wolne miejsce wrzucam pokrojona na małą kostkę pierś z kurczaka. Składniki na 2 osoby: Tym razem risotto z jarmużem jakże zdrowym i smacznym warzywem. Po wyłączeniu grzania wsypuje 1 łyżeczkę parmezanu mieszam dopiero wykładam na talerz. Po wyłączeniu grzania wsypuje 1 łyżeczkę parmezanu mieszam dopiero wykładam na talerz. Jeśli chcecie aby danie było bez mięsne wystarczy pominąć filet z kurczaka :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/01/risotto-z-pieczarkami-i-jarmuzem.html