Zupa z batatów

Jolanta
Obiad
30.10.2019 7:02
Zupa z batatów

Polecam Wam też zbiór 40 naszych przepisów na ulubione zupy, ta zupa z batatów może stanąć w szranki z tymi ulubionymi J Składniki na zupę z batatów dla 4 osób: 4 bataty 1/2 kalafiora 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1 łyżka pasty paprykowej 1 łyżka domowej bulionetki lub 1 kostka bulionowa 100 ml mleka sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła To jesienna wersja zupy jarzynowej w kolorach złotej jesieni, wersja jest lekko pikantna za sprawą pasty paprykowej, rozgrzewająca, słodsza i równie pyszna w smaku jak tradycyjna zupa ziemniaczana, za sprawą słodkich ziemniaków, czyli batatów, dodatek pozostałych warzyw ją zagęścił i urozmaicił w smaku. Przygotowanie zupy z batatów zajęło mi 30 minut, a zrobiłam ją przypadkowo, gdyż nie miałam pomysłu na obiad. Bataty i warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy wrzącą wodą (ok. 1 litra), dodajemy łyżkę domowej bulionetki, gotujemy przez 10 minut. Miałam za to bataty, pół kalafiora i warzywa, chwila namysłu i powstała ta pyszna jesienna zupa z batatami. Sposób przygotowania zupy jarzynowej z batatami: Bataty obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/zupa-z-batatow/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta