Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem

Obiad
09.10.2019 12:02
Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem

Polecam Wam także: – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka z czerwonej kapusty KOTLETY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 35 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 6-7 kotletów SKŁADNIKI: – 600 g ziemniaków – 2 jajka rozmiar L – 3 łyżki mąki pszennej + 2 łyżki do panierki – 150 g szpinaku – 50 g sera feta – 10 suszonych pomidorów w oleju – 2 łyżki bułki tartej – szczypta gałki muszkatołowej – sól i pieprz – olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, za pomocą praski zrób puree. I jeszcze zajrzyj do: – kopytka ruskie – pierogi ruskie – kotlety ruskie W głębokim talerzu rozbełtaj jajko, a w drugim połącz 2 łyżki mąki pszennej z 2 łyżkami bułki tartej. Podsyp dłonie odrobiną mąki, a następnie uformuj z ciasta kulkę, mocno ją spłaszcz, na środek nałóż porcję nadzienia i zalep brzegi tak, aby postał kotlecik z nadzieniem. Jak ziemniaki nieco ostygną dodaj 1 jajko w całości, 3 łyżki mąki, nieco soli i pieprzu i wyrób w rękach. Na moi m blogu znajdziecie mnóstwo pysznych przepisów na kotlety i placki, nie tylko w wersji mięsnej ale rybnej czy warzywnej. Kotlety smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, aż się pięknie zezłocą. Przygotowane kotleciki najpierw obtocz w jajku a następnie w mieszance mąki i bułki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/kotlety-ziemniaczane-nadziewane-szpinakiem/