Klopsiki dietetyczne z indyka

Weronika
Obiad
19.09.2019 9:06
Klopsiki dietetyczne z indyka

z mięsa zdjąć skórę, odzielić od kości, pokroić na mniejsze kawałki i razem z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia mielone mięso przyprawić solą ipieprzem, dodać jajko i dokładnie wyrobić, aż mięso zacznie się kleić. klopsiki przy pomocy pędzelka posmarować olejem piec w 180*C 20 minut, do lekkiego zrumienienia do podania proponuję sos w jesiennym wydaniu pomidorowo-paprykowy. Na koniec wmieszać bułkę tartą formować klopsiki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dietetyczne klopsiki z indyka to idealna propozycja dla wszystkich ceniących lekkie, zdrowe jedzenie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/09/dietetyczne-klopsiki-z-indyka.html