Kasza burgul z warzywami i kurkami

Obiad
17.09.2019 9:43
Kasza burgul z warzywami i kurkami

Składniki/ 2 porcje: – 150 g kurek – 1 mały por – 2 duże łodygi selera naciowego – 1 malutka dynia – 1 torebka kaszy burgul – sól i pieprz – 1/4 łyżeczki cynamonu – 50 ml bulionu warzywnego – 75 g parmezanu Przygotowanie: Pora i selera naciowego oczyszczamy, pora kroimy w krążki, selera w plasterki. Dolewamy 50 ml bulionu warzywnego, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 7 minut. Posiekaną dynię, pora, selera i grzyby podsmażamy na gorącym oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/kasza-burgul-z-warzywami-i-kurkami/