Roladki z mięsa mielonego w sosie

Milena
Obiad
16.09.2019 17:02
Roladki z mięsa mielonego w sosie

Składniki na roladki z mięsa mielonego w sosie (około 7 sztuk): 500 g mięsa mielonego (dałam wieprzowe) 5 łyżek bułki tartej jajko 1/3 szklanki wody mała cebulka, albo pół dużej ogórek kiszony około 100 g kiełbasy papryka wędzona, czosnek granulowany, sól, pieprz mąka do obtoczenia Roladki z mięsa mielonego w sosie cebulowym to niezwykle smaczny pomysł na domowy obiad dla całej rodziny. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości mandarynki, rozpłaszczamy, na środek nakładamy łyżkę farszu z cebuli, kiełbasy i ogórka. Rolady obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony po około 2 minuty. Następnie na patelnię wlewamy bulion i całość dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 15 minut. Jeśli chcemy uzyskać więcej sosu, można wlać na patelnię jeszcze pół szklanki wody lub bulionu. Jeśli jego konsystencja jest zbyt rzadka, wlewamy do niego łyżkę mąki rozrobioną z 1/3 szklanki zimnej wody. W trakcie duszenia roladki przewracamy na drugą stronę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2019/09/roladki-z-miesa-mielonego-w-sosie/