Naleśniki z mięsem mielonym

Anna
Obiad
13.08.2019 21:20
Naleśniki z mięsem mielonym

Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy na naleśniki. Opis Naleśniki z mięsem mielonym: Naleśniki z mięsem mielonym to niebanalny pomysł na pożywny obiad. Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 500 g passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku Następnie smażymy ją na złoty kolor na głębokiej rozgrzanej patelni. Na przygotowane wcześniej placki naleśników nakładamy na środek farsz (ok. 2 łyżki). Składniki na ciasto: 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody gazowanej Szczypta soli Naleśniki w takiej wersji wytrawnej można przyrządzić zarówno z mięsem drobiowym jak i z mięsem wołowym czy wieprzowym. Następnie smażymy naleśniki na złoty kolor z każdej strony. Następnie gotowe naleśniki obtaczamy w jajku i bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Można je opanierować i podsmażyć na patelni lub np. zapiec w piekarniku. Gdy mięso będzie podsmażone następnie dodajemy do tego passatę i doprawiamy solą, oregano oraz czerwoną papryką oraz pieprzem. Oregano, słodka papryka mielona Pieprz ziołowy, sól Składniki na panierkę: 2 jajka Bułka tarta

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/nalesniki-z-miesem-mielonym/