Kotlety z indyka z cukinią i marchewką

Jolanta
Obiad
22.07.2019 13:13
Kotlety z indyka z cukinią i marchewką

Składniki na 12 sztuk kotletów z indyka z cukinią i marchewką 500 g udźca z indyka bez skóry 1 cukinia 1 marchew 1 mały por 1 łyżka oleju 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej lub kaszki manny Indyka mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu, dodajemy łyżkę wody i dokładnie wyrabiamy ręką, aż mięso zacznie się kleić, mięso łączymy z tartymi warzywami, dodajemy zeszklony por, sól, pieprz i bułkę tartą, a na koniec dodajemy całe jajko i dobrze masę na kotlety wyrabiamy. Dzisiaj poszłam do sklepu i kupiłam piękny udziec z indyka, skórę i kości wykorzystałam na zupę, połowę mięsa zmieliłam na kotlety, a resztę zostawiłam na zaś. Podajemy kotlety z indyka z cukinią i marchewką z ulubionymi dodatkami 🙂 Z mielonego mięsa z indyka zrobiłam pieczone kotlety z warzywami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/kotlety-indyka-cukinia-marchewka/