Nadziewany włoski chlebek na ricottcie

Pati
Obiad
02.07.2019 12:27
Nadziewany włoski chlebek na ricottcie

Nadziewany włoski chlebek na ricottcie to pyszna propozycja na przykład na kolację lub na wieczór z przyjaciółmi z winem 😉 Nadziewany włoski chlebek na ricottcie Składniki: Ciasto: 250 g mąki (u mnie mąka szymanowska od Polskich Młynów) 15 g drożdży łyżka cukru 100 ml wody 250 g ricotty sól Nadzienie: 200 g sera scamorza salami duża garść rukoli oliwa z oliwek dwie gałązki rozmarynu Jeden z nich układamy na papierze do pieczenia, a na nim salami, pokrojony w plasterki ser i rukolę. Na koniec łączymy oliwę z oliwek z drobno posiekanym rozmarynem. Każdą z nich rozwałkowujemy na okrągły placek. Później dodajemy do nich wodę i odstawiamy na 10 minut, żeby zaczęły pracować. Pieczemy w 200°C (z termoobiegiem) przez około 25 minut. Ostatnio postanowiłam przygotować wariację na temat pizzy. Ciasto jest fenomenalne – nie klei się do rąk i jest bardzo plastyczne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/posilki/maczne/nadziewany-wloski-chlebek-na-ricottcie