Faszerowane muszle makaronowe – mięso i ricotta

Magdalena
Obiad
08.05.2019 14:33
Faszerowane muszle makaronowe – mięso i ricotta

Nie było ochoty na gadanie, a talerze zostały wylizane do czysta! Magda Więcej przepisów na pyszne makarony znajduje się w zakładce: Makarony 🙂 Składniki na faszerowane muszle makaronowe: 1 główka cebuli 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego szczypta płatków paprykowych pęczek natki pietruszki 250 g sera ricotta 500 g przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki cukru sól i pieprz 1 łyżeczka oregano 2 kule sera mozzarella Zaczynamy od ugotowania muszli al dente według przepisu na opakowaniu. Do małego rondelka dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek oraz przelewamy nasz przecier pomidorowy i włączamy palnik aby zaczął się podgrzewać. Gdy mięso się usmaży dodajemy zdejmujemy je z ognia i dodajemy ricottę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Wydawało mi się, że jest z nimi bardzo dużo roboty – byłam w strasznym błędzie! Faszerowane muszle makaronowe pieczemy w 180C przez ok 25 min lub do momentu zarumienienia się sera. Gdy zaserwowałam je na obiad, całą rodzinką zajadaliśmy się nimi i to w kompletnej ciszy. Mięso z cebulą przyprawiamy 1 łyżeczką oregano, czosnkiem granulowanym, szczyptą płatków paprykowych oraz solą i pieprzem Następnie w międzyczasie zabieramy się za pokrojenie cebuli w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mmcooking.pl/2019/04/29/faszerowane-muszle-makaronowe/