Placki warzywne

Aneta
Obiad
14.04.2019 21:05
Placki warzywne

Placki z cukinii z kukurydzą / 8-10 placków Składniki: 1 mała cukinia 100 g 300 g kukurydzy z puszki 1 szczypta słodkiej papryki 1 łyżki mąki pszennej 1 jajko sól, pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Cukinię starannie odciskamy z soku i przekładamy do miski z kukurydzą. Podałam jej z bułgarskim sosem ajvar z papryki i pomidorów. Placki z cukinii i kukurydzy można przygotować w krótkim czasie. Kukurydzę odsączamy z zalewy, płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy ponownie. Smażymy z każdej strony na złoto-brązowo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2019/04/placki-z-cukinii-z-kukurydza.html