Orientalny gulasz wołowy z batatem

Obiad
03.04.2019 12:34
Orientalny gulasz wołowy z batatem

Polecam 🙂 Składniki: 1 kg mięsa wołowego 1 mały batat 1 cebula 3 duże ząbki czosnku 1 i 1/2 szklanki soku ananasowego 1 szklanka mięsnego bulionu 1 i 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 łyżeczka curry w proszku szczypta chili 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego (lub brązowego) 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju pieprz sól (opcjonalnie) Przygotowanie: → Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami → Placek po węgiersku → Chili con carne → Zrazy wołowe → Share Pinterest Print Orientalny gulasz wołowy z batatem, podlewany sokiem ananasowym oraz doprawiony curry, imbirem, szczyptą chili i sosem sojowym. Wymieszać i dusić pod przykryciem na najmniejszym ogniu (około 2 – 2,5 godziny), do miękkości mięsa i co jakiś czas mieszając. Dodać curry, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, cukier trzcinowy, ocet balsamiczny, imbir i chili. Około 15 minut przed końcem gotowania dodać obranego i pokrojonego w kostkę batata. Mięso wołowe pokroić w większą kostkę i oprószyć mąką, nadmiar strzepując. Dodać mięso i obsmażyć, pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/orientalny-gulasz-wolowy-z-batatem/