Mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami

Anna
Obiad
21.02.2019 9:22
Mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami

Składniki na mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami: 1 kg łopatki wieprzowej 1 1/2 szklanki kaszy pęczak 2 cebule 4 ząbki czosnku 3 marchewki duży korzeń selera 2 pietruszki 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki mielonego kminku łyżeczka suszonego koperku 4 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki majeranku około 5 łyżeczek soli 3 szklanki gorącej wody tłuszcz do obsmażenia Jak zrobić mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami? Warzywa obrać, pokroić na 2 - 3 cm kawałki, wymieszać z odrobiną koperku i kminkiem, rozłożyć równomiernie na wierzchu mięsa i delikatnie posolić. Mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami jest tak proste do zrobienia, że każdy na pewno przygotuje je bez trudu. Zdrowe danie z kaszą pęczak i warzywami jest świetnym posiłkiem dla osób, które dbają o zdrowe odżywianie i cenią nieskomplikowane jego przygotowanie. Cebulę i czosnek obrać, pokroić cebulę w pióra, a czosnek w plasterki i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami to łatwe do przygotowania danie jednogarnkowe. Mięso będzie zanurzone w wodzie, ale tak ma być, gdyż w czasie pieczenia kasza wodę wchłonie. Mięso krótko obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni i ułożyć równomiernie na kaszy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchcikgotuje.pl/2019/02/mieso-pieczone-z-kasza-peczak-i.html