Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą

Karol
Obiad
12.02.2019 12:33
Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 500 g wątróbek drobiowych 1 duża cebula lub 2 małe 1 duże jabłko (najlepiej kwaskowe) 100 ml wina białego półwytrawnego 1 łyżka mąki do obtoczenia mięsa 1/2 łyżeczki cukru majeranek (pieprz) olej do smażenia Danie solimy dopiero na talerzu do smaku, nie dodaje się soli do smażenia wątróbki, bo robi się twarda i gorzka. Na tym samym tłuszczu przesmażamy jabłka z cukrem, obrane i pokrojone w półplasterki. Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą to powiem Wam szczerze, jedyna forma wątróbki jaką chętnie jem. Łącznie: 30 min. Ilość porcji 3 osoby Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą Sposób wykonania Cebulę pokrojoną w piórka, smażymy na oleju do zeszklenia. Szybki i prosty obiad, bo wątróbka drobiowa nie wymaga długiego duszenia, a co najważniejsze pyszny. Podajemy z ziemniakami lub kaszą w towarzystwie surówki. Gdy mięso zacznie się już robić miękkie, dodajemy majeranek do smaku i mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/watrobka-drobiowa-z-jablkiem-i-cebula/