Polędwiczki wieprzowe

Anna
Obiad
01.02.2019 19:03
Polędwiczki wieprzowe

Składniki: 1 kg polędwiczek wieprzowych, po 1 łyżeczce soli, pieprzu i słodkiej papryki w proszku, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka tartego chrzanu, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki oleju, 2 – 3 liście laurowe 2 cebule, 1 łyżka mąki, 1 łyżka śmietany Zagotować w garnuszku sos z pieczenia, wlewać cały czas mieszając wodę z mąką i śmietaną, doprowadzić do wrzenia. Polecamy przepis na pieczeń z polędwiczek, która rozpływa się w ustach. Można podać z sosem śmietanowym, który robimy z sosu pozostałego po pieczeniu, mąki i śmietany. Pieczone polędwiczki pokroić na plasterki, sos podać osobno w sosjerce. W połowie pieczenia odwrócić polędwiczki na drugą stronę. Sposób przygotowania: Zrobić marynatę z papryki, czosnku wyciśniętego, pieprzu, soli, musztardy, chrzanu i oleju. Polędwiczki natrzeć marynatą i pozostawić w lodówce na noc. Będzie to idealne danie na niedzielny, rodzinny obiad, łatwe w przygotowaniu i smaczne. Jeżeli mięso nie jest odpowiednio przyrumienione, pod koniec pieczenia zdjąć z naczynia pokrywkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/poledwiczki-wieprzowe/