Naleśniki orkiszowe ze szpinakiem, fetą i wędzonym pstrągiem

Dorota
Obiad
15.01.2019 20:58
Naleśniki orkiszowe ze szpinakiem, fetą i wędzonym pstrągiem

¾ szklanki mąki orkiszowej ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka oleju Szczypta soli Składniki na farsz: 2 porcje szpinaku mrożonego (ok. 100g) 50 g sera feta 50 g sera koziego (lub fety) 1 ząbek czosnku 50 g wędzonego na zimno pstrąga łososiowego lub łososia 1 mały pomidor Sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie miksujemy. Mogłabym je jeść codziennie, ale to mogłoby być poczytane za lekką przesadę 🙂 Takie na wytrawnie to świetny pomysł na obiad czy kolację – można bawić się dodatkami, składnikami i smakami. Pod tym linkiem znajdziecie mnóstwo przepisów na pyszne placuszki, naleśniki i omlety na słodko. W rondelku rozmrażamy szpinak, dodajemy czosnek lub oliwę oraz pokrojone w kostkę sery i gotujemy na małym ogniu, aż sery się nieco rozpuszczą. Na słodko, na słono, pszenne, orkiszowe czy gryczane. Macie ochotę na naleśniki na słodko? Tym razem mam dla Was przepis na naleśniki orkiszowe ze szpinakiem, fetą i wędzonym pstrągiem. Naleśniki nadziewamy farszem, możemy je jeszcze potem podgrzać lekko na patelni, jeżeli zdążyły ostygnąć. Smażymy na suchej, nieprzywierającej patelni po około 1 minutę z każdej strony. Składniki na naleśniki (3-4):

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/nalesniki-orkiszowe-ze-szpinakiem-feta-i-wedzonym-pstragiem-low-fodmap/