Szybka zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Magdalena
Obiad
07.12.2018 14:50
Szybka zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Składniki: - 500 ml bulionu - 9-10 pieczarek - 1 mała cebula - 75 g śmietankowego serka topionego Sertop - 1 łyżka masła - 1 łyżka mąki pszennej - 1 pełna łyżka suszonej pietruszki - świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku - do podania: groszek ptysiowy lub czosnkowe mini grzanki Przygotowanie: Cebulę kroimy i podsmażamy na oleju, po chwili dodajemy obrane i pokrojone w kostkę lub plasterki pieczarki. Zdejmujemy zupę z ognia i miksujemy w blenderze kielichowym lub za pomocą ręcznego blendera. Dziś polecam Wam pyszną i naprawdę szybką w przygotowaniu pieczarkową z serkiem topionym. Gotujemy jeszcze chwilę po czym dodajemy nasz serek topiony, gotujemy aż serek się rozpuści (zupę należy przemieszać). Do reszty wywaru dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą, gotujemy na małym ogniu. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym lub mini czosnkowymi grzankami. Wywar podgrzewamy w garnku, odlewamy z pół szklanki. Możecie ją też podać np. z domowymi czosnkowymi grzankami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/szybka-zupa-pieczarkowa-z-serkiem-topionym/