Mielone z papryką - szybki obiad z patelni

Krzysztof
Obiad
03.06.2014 8:28
Mielone z papryką - szybki obiad z patelni

Przepis

Składniki:

- 500 g mielonego

- 1 papryka czerwona

- 1 papryka żółta

- 1 papryka zielona

- przyprawa do mięsa mielonego

- sól, pieprz

- papryka słodka

- 4 łyżki koncentratu pomidorowego

- 200 ml wody

- olej do smażenia

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso, smażymy 5 minut, posypujemy przyprawą do mielonego. Papryki kroimy w paseczki i dodajemy do mięsa, smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy i smażymy kolejne 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i mieszamy. Podajemy na gorąco z ziemniakami lub z pieczywem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną