Gulasz z Podrobami

Paulina z Na To Mam Ochotę
Obiad
05.10.2018 19:51
Gulasz z Podrobami

Polecam! - 2 duże kawałki wątróbki wieprzowej - 500 g żołądków z kurczaka - 200 g serc z kurczaka - 0,5 kg wątróbki drobiowej - 2 duże cebule - olej / oliwa / masło klarowane do smażenia - 300 ml śmietanki 30% - 300 g pieczarek - przyprawa do kurczaka - pieprz - jarzynka - sól - 2 ząbki czosnku Podroby oczyścić. Na niewielkiej ilości masła osobno podsmażyć żołądki i serca oraz wątróbki - pod koniec smażenia posolić. Wątróbki pokroić w kostkę, a pozostałe podroby w ćwiartki. Niecodzienny pomysł na wyjątkowo smaczny obiad :) Kontrowersyjne podroby są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Następnie pokroić w kostkę cebulę, a pieczarki w plasterki. Chociaż w smaku góruje wątróbka, mnie najbardziej smakowały żołądki. Zmniejszyć moc panika do minimum, podlać 2 szklankami wody. Tym razem sezonowo - w towarzystwie grzybów :) Można dodać pieprz do smaku oraz odrobinę jarzynki. Podawać posypane natką pietruszki z ziemniakami lub kaszą i buraczkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://natomamochote.blogspot.com/2018/10/gulasz-z-podrobami.html
Na To Mam Ochotę

Na To Mam Ochotę

Paulina z Na To Mam Ochotę

facebook