Gigantyczne klopsy pieczone w białym winie

Karolina
Obiad
21.09.2018 14:18
Gigantyczne klopsy pieczone w białym winie

W dużym rondlu – takim, który nadaje się do włożenia do piekarnika i w którym zmieszczą się wszystkie klopsy – rozgrzewamy na ogniu 2 łyżki oliwy. W czasie kiedy mięso się piecze zabieramy się za bulion, w którym będziemy piec klopsy – marchewkę obieramy i kroimy na małe kawałki. Gotowe klopsy układamy w odstępach na blasze i wkładamy na środkowy poziom do mocno rozgrzanego piekarnika. Ząbki czosnku można zostawić w łupince – rozgniatamy je, dociskając mocno dłonią do deski bokiem noża. Pieczemy przez 30 minut – mięso powinno się z wierzchu zamknąć i mocno zezłocić. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i formujemy w dłoniach ciasne, gładkie, duże i jak najbardziej okrągłe klopsy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.karointhekitchen.com/z-miesem/gigantyczne-klopsy-pieczone-w-bialym-winie/