Pieczony batat faszerowany mięsem mielonym i grzybami

Judyta
Obiad
04.08.2018 8:43
Pieczony batat faszerowany mięsem mielonym i grzybami

Oliwa Starta mozzarella – 1 opakowanie Sól, pieprz Wykonanie: Bataty umyć, przekroić na pół Środek ponacinać w kratkę Nacięte bataty posmarować oliwą i podpiec aby były miękkie Wydrążyć nacięty środek zostawiając dookoła ok 1 cm margines Na patelni podpiec czosnek cebulę mięso mielone, dodać grzyby leśne posiekana i wydrążony miąższ brata Posypać mozzarellą Najczęściej podaje się je w formie frytek, ale ja mam dla Was przepis na pysznego pieczonego batata faszerowanego mielonym mięsem i grzybami, który z dodatkiem surówki stanie się pełnym, daniem obiadowym. Mam nadzieję, że ta ogromna ilość zalet plus wspaniały smak sprawią, że batat na stałe zagości w waszych domach. Bataty – słodkie, duże, różowe ziemniaki rodem z Ameryki Południowej i Środkowej, coraz częściej goszczą na polskich stołach. W batatach znajdują się również aminokwasy, witamina C,Witamina- B, beta-tokoferol i beta-karoten,tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas pantotenowy, folacyna, cholina, antyoksydanty. Aby Was zachęcić do eksperymentów z batatami muszę Wam powiedzieć, że posiadają aż 50% więcej wartości odżywczych, niż nasze ziemniaki. Okazuje się jednak, że to ciekawe warzywo, może być smaczną alternatywą dla naszych polskich białych ziemniaków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/pieczony-batat-faszerowany-miesem-mielonym-i-grzybami/