Schab po prowansalsku wg siostry Anastazji

Ewa
Obiad
28.06.2018 14:21
Schab po prowansalsku wg siostry Anastazji

Myślę sobie, że to chyba najsmaczniejsze kotlety schabowe jakie jadłam:) 5-6 plastrów schabu 200-220 g jogurtu greckiego ok 100 g sera cheddar bułka tarta mąka (u mnie krupczatka) 2-3 jajka sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso delikatnie rozbijamy. Pomimo tego, iż fanką przepisów siostry Anastazji jestem od dawna i posiadam chyba wszystkie jej książki, na ten przepis nie zwróciłam uwagi, a dowiedziałam się o nim dopiero od koleżanki z pracy. Pamiętam jak koleżanka mówiła, że przygotowując te kotlety rezygnuje z sera, bo mocno i szybko topi się on na patelni. Kotlety panierujemy w jogurcie greckim, mące, jajkach i na samym końcu w bułce tartej z serem. Mieszamy z bułką tartą (przepis nie uwzględnia ilości, ja wsypałam na oko, mniej więcej kilka łyżek). Smażymy na średnio rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Ja postanowiłam przygotować je z serem cheddar, który świetnie znosi wysokie temperatury.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/06/28/schab-po-prowansalsku-wg-siostry-anastazji/