ZUPA GOŁĄBKOWA Z MALUTKIMI KULKAMI MIĘSNYMI

KAROLINA
Obiad
23.05.2018 22:36
ZUPA GOŁĄBKOWA Z MALUTKIMI KULKAMI MIĘSNYMI

PRZEPIS - 1 duża główka kapusty pekińskiej lub młodej białej kapusty - duży pęczek koperku - 1 cebulka - 3 łyżki oleju rzepakowego - 1 kg mięsa mielonego z szynki ( możesz użyć 500 g przepis podaje na bardzo duży garnek około 4 -5 litrowy) - 500 g marchewki młodej pokrojonej w kosteczkę - dwie garście suchego ryżu białego - majeranek około 3 łyżki - sól, pieprz, ziele angielskie - 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dopraw solą (soli dodaj dość sporo, młoda marchewka jest słodka, młoda kapusta również, dodajemy koncentrat pomidorowy więc tej soli troszkę trzeba dodać) dopraw majerankiem, to przyprawa, która bardzo doda aromatu gołąbkowego -inaczej tego nie określę ;-) Zupę dopraw świeżo mielonym pieprzem i gotowe! W duży garnku podsmaż na oleju cebulkę, dodaj przyprawy, posiekaną kapustę, marchewkę, ryż,zalej całość wodą, przykryj pokrywką i gotuj przez około 40 minut - do miękkości kapusty. Dzisiaj na instastories pokazywałam Wam kilka rzeczy, ale między innymi to jak zrobiłam te zdjęcia na bloga. No to jest tak pyszne, tak lekkie i zarazem ma w sobie tyle smaku, że bez dokładki się nie obejdzie! Jest przepyszna, bardzo prosta i idealna na obiad dla całej rodziny. Co raz częściej będę Wam pokazywać, jak najwiecej kulis blogowych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2018/05/zupa-goabkowa-z-malutkimi-kulkami.html