Kotlet schabowy z jajkiem i papryką

Karol
Obiad
07.05.2018 12:44
Kotlet schabowy z jajkiem i papryką

Kotlet schabowy z jajkiem i papryką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na drugiej patelni na maśle podsmażamy 4 jajka, jak na sadzone ale tylko tak by się ścięły od dołu, by można było je przenieść na kotlet. Smażymy kotlety na maśle z olejem na lekko złoty kolor z obu stron. Schabowy z jajkiem i papryką z sosem z pomidorów i serem, powinien być miłą odmianą na naszych talerzach. Układamy kotlety na patelni, smarujemy je warstwą warzyw, nakładamy na wierzch ser i podlewamy lekko wodą. Na tej samej patelni przesmażamy drobno pokrojoną paprykę z obranymi i drobno pokrojonymi pomidorami dodając bazylię, paprykę słodką i przeciśnięty przez praskę czosnek. Potrzebne składniki 500 g schabu bez kości 1 papryka czerwona 2 średnie pomidory 6 jajek 4 grube plastry sera żółtego 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka bazylii 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 1 ząbek czosnku sól (pieprz) 1 łyżka masła i trochę oleju do smażenia. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sposób wykonania Mięso na kotlety dzielimy na 4 części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/kotlet-schabowy-z-jajkiem-i-papryka/