Łódeczki z mięsa mielonego z twarogowo- koperkowym nadzieniem

Obiad
12.02.2018 17:01
Łódeczki z mięsa mielonego z twarogowo- koperkowym nadzieniem

Składniki na 2 duże porcje: 500g dowolnego mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe), 1 duża cebula, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka pieprzu, pół pęczka koperku, pół pęczka pietruszki, sól wg smaku. Dodatkowo: 150g twarogu półtłustego, 50g sera żółtego (u mnie gouda), 1 jajko, 3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę), pół pęczka koperku, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól wg smaku. Łódeczki z mięsa mielonego z twarogowo- koperkowym nadzieniem są pyszne, w miarę zdrowe, wprost idealne na obiad lub wczesną kolację. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, ser starty na tarce na drobnych oczkach, czosnek, drobno posiekany koperek i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/lodeczki-miesa-mielonego-twarogowo-koperkowym-nadzieniem/