Kasza jaglana po meksykańsku (7 składników)

Wilk
Obiad
28.01.2018 18:59
Kasza jaglana po meksykańsku (7 składników)

Kasza jaglana po meksykańsku Drukuj przepis Składniki ► kasza jaglana [200 g suchej kaszy] ► czerwona cebula [1/2 dużej sztuki] ► papryka [3 sztuki – u mnie w 3 kolorach] ► passata pomidorowa [250 g] ► fasola czerwona konserwowa [400 ml / 1 puszka] ► kukurydza konserwowa [425 ml / 1 puszka] Dodatkowo ► sól [1 łyżeczka] ► pieprz czarny [1/2 łyżeczki] ► papryka słodka [1 łyżeczka] ► chili [1/2 łyżeczki] Kasza jaglana po meksykańsku to jedna z moich ulubionych bezmięsnych potraw i nie mam pojęcia czemu nigdy wcześniej nie pojawiła się nie blogu! Oczywiście z kuchnią meksykańską nie ma wiele wspólnego, ale zawiera masę pysznych warzyw i przypraw, które często pojawiają się w przepisach inspirowanych tą częścią świata. Jest szybka w wykonaniu, lekko pikantna, sycąca i zdrowa – nadaje się idealnie jako obiad w zabiegane dni lub doskonały lunch do pudełka. Warto przygotowywać to danie w naczyniu z powłoką non stick, bo kasza podczas gotowania lubi się przypalić (ja używam dużej patelni). Mam nadzieję, że tak jak było w naszym wypadku, na stałe zagości w Waszym menu :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/01/kasza-jaglana-po-meksykansku.html