Pasta alla norma (siciliana)

Julianna
Makarony
05.06.2017 13:00
Pasta alla norma (siciliana)

Polecam również przepisy na inne włoskie dania z makaronem1 bakłażan (ok 300g)1 puszka krojonych pomidorów1 nieduża cebula2 ząbki czosnkuoliwa50g twardej słonej ricotty albo sera caprisólpieprzbazyliagarść oliwek200g makaronu (np. penne, rigatoni, fusilli) Wlać pomidory, zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu ok 7 minut. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem, posiekaną bazylią (może być mrożona).W międzyczasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Posypać pokruszonym serem, oliwkami, listkami bazylii (nie miałam świeżej, więc posypałam młodą rukolą).Smacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2017/06/pasta-alla-norma-siciliana.html