Tagliatelle ze szpinakiem

Anna
Makarony
02.02.2017 16:59
Tagliatelle ze szpinakiem

Składniki: 200 g makaronu tagliatelle 300 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy extra vergine 100 ml śmietany 18% Pieprz, sól Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Opis przygotowania: Na początku gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Opis tagliatelle ze szpinakiem: Tagliatelle ze szpinakiem, są wielbiciele i przeciwnicy tego dania. Razem z dodaniem makaronu, dodajemy również odrobinę wody, w której gotował się makaron. Dodajemy do tego śmietanę oraz makaron (makaron najlepiej dodać bezpośrednio z garnka). Zapraszam na tagliatelle ze szpinakiem to bardzo smaczne danie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/tagliatelle-ze-szpinakiem/