Makaron z pesto i szparagami

Ewelina
Makarony
18.05.2016 8:26
Makaron z pesto i szparagami

Składniki: 200 g makaronu 2-3 łyżki pesto, najlepiej domowego z tego przepisu kilka pomidorków koktajlowych garść ziaren słonecznika tarty parmezan 6 zielonych szparagów sól, pieprz, odrobina oliwy Przygotować pesto według przepisu. Makaron z pesto i szparagami Szybkie, lekkie, wiosenne danie – makaron z domowym pesto, idealnymi o tej porze roku pieczonymi szparagami, pomidorkami koktajlowymi, chrupiącym słonecznikiem i parmezanem. Taki makaron można podać jako odrębne danie lub jako dodatek do grillowanego kurczaka. Makaron nałożyć na talerze i obficie oprószyć tartym parmezanem. Twardsze końcówki w szaragach (ok. 2-3 cm) odciąć i wyrzucić. Pokroić pomidorki, a ziarna słonecznika podprażyć na suchej patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2016/05/Makaron-z-pesto-i-szparagami.html