spaghetti z tuńczykiem w sosie pomiorowym

Jolanta
Makarony
17.02.2016 9:31
spaghetti z tuńczykiem w sosie pomiorowym

Składniki na 3 porcje 40 dag makaronu tagliatelle (może być spaghetti) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka pomidorów w całości 1 cebula 3-4 ząbki czosnku papryka ostra i słodka pieprz świeżo zmielony świeża bazylia sól olej + masło o smażenia 10 dag sera parmezanu lub żółtego Wykonanie: makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu u mnie al dente..Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem dajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz w paski czosnek.. Polecam serdecznie.. Smacznego 🙂 Kilka słów z Wikipedii o tagliatelle Tagliatelle (tagliolini, reg. taglierini – z wł. tagliare – ciąć) – klasyczny włoski makaron z rejonu Emilia-Romagna w kształcie długich, płaskich wstążek o grubości ok. 2 mm i szerokości 0,65-1 cm. Ma porowatą i szorstką fakturę, dzięki czemu jest idealnym dodatkiem do gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny lub, czasami, z królika, a także kilku innych, mniej kalorycznych (i wegetariańskich) wersji. źródło: pl.wikipedia.org (Odwiedzono: 58 razy, wizyt w ciągu ostatnich 24 godzin: 0) dodajemy rozdrobnione widelcem wraz z sosem tuńczyk..przyprawy oraz sól.. Robiłam w sumie pierwszy raz ale na pewno do tego przepisu z przyjemnością powrócę.. Polecam przepis na makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/spaghetti-z-tunczykiem-w-sosie-pomidorowym/