Lasagne z sosem pomidorowo - kaparowym

Katarzyna
Makarony
25.10.2015 7:30
Lasagne z sosem pomidorowo - kaparowym

Sos beszamelowy przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę energicznie mieszając (ja używam blendera wtedy mam pewność, że nie pojawią się żadne grudki) następnie powoli dodajemy mleko i sól, cały czas mieszając, smażymy na małym ogniu ok 5 minut aż sos pięknie zgęstnieje. Składniki: 250 g mięsa mielonego wołowego 1 łyżka masła 100 g kaparów ok 15 płatów makaronu lasagne ok łyżki oliwy sos beszamelowy: 500 ml mleka 100 g masła 1/3 szklanki mąki pszennej sól Czas pieczenia: W nagrzanym piekarniku na 180 C, pieczemy lasagne przez 1h góra i dół, po ok 40 minutach można przełączyć piekarnik na sam dół aby beszamel się nie przypalił :) Smacznego! Dodajemy wodę, sos węgierski, paprykę, pomidory i bazylię porwaną na mniejsze części smażymy ok 15-20 minut na małym ogniu aby woda wyparowała.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/10/lasagne-z-sosem-pomidorowo-kaparowym.html