Makaron w grzybowym sosie z dodatkiem pikantnych kabanosów

Magdalena
Makarony
15.04.2020 16:01
Makaron w grzybowym sosie z dodatkiem pikantnych kabanosów

Składniki: - 0,5 opakowania makaronu muszelki (125 g) – u mnie durum 6 jajeczny Śląski Bifej - 2 małe gaście suszonych grzybów (u mnie dziś maślaki) - 200 g pieczarek - 1 mała cebula lub cebula suszona w płatkach - około 6-7 cienkich pikantnych kabanosów - sól i pieprz do smaku - szczypta słodkiej czerwonej papryki - olej do podsmażenia składników - 180 g śmietana 18% do zup i sosów - drobno posiekany szczypiorek do podania (można pominąć) Przygotowanie: Suszone grzyby przekładamy do małego garnka, zalewamy wodą. Makaron w grzybowym sosie z dodatkiem pikantnych kabanosów Dziś polecam Wam kolejny pyszny przepis na obiad z makaronem w roki głównej. Po tym czasie gotujemy je w tej wodzie przez około 20-25 minut (wody nie powinno być mniej niż 1-1,5 szklanki, później musi nam zostać 0,5 szklanki z gotowania do sosu). Jeśli używamy świeżej cebuli drobno ją kroimy i podsmażamy na oleju (suszoną dodajemy razem z kabanosami), po czym dodajemy nasze pokrojone grzyby. Makaron z grzybowym sosie z dodatkiem pikantnych kabanosów jest naprawdę sycący i prosty w przygotowaniu. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy drobno pokrojone kabanosy i jeszcze chwilę smażymy, mieszając co jakiś czas (nasz “sos powinien się zredukować). Jeśli lubicie dania z makaronem i grzybowe smaki, to jest to propozycja w sam raz dla Was. Następnie dolewamy naszą wodę z grzybów i dusimy pod przykryciem przez około 4-5 minut. Na koniec doprawiamy całość słodką czerwoną papryką, pieprzem i solą (przypraw dajemy wg upodobań, zawsze próbujemy danie).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/makaron-w-grzybowym-sosie-z-dodatkiem-pikantnych-kabanosow/