Papardelle w pikantnym sosie

Makarony
19.02.2019 11:33
Papardelle w pikantnym sosie

Składniki (2 porcje) 200 g suchego makaronu papardelle 400 g mielonego mięsa drobiowego 500 ml passaty pomidorowej cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju mały kawałeczek papryczki chilli (ok. 1-2 cm) sól, pieprz ok. 50 g twardego sera po jednej łyżeczce ziół suszonych: bazylii i oregano Przygotowanie Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Danie, które najczęściej pojawia się na moim stole to zdecydowanie makaron podawany na różne sposoby. Kiedy mięso już się całkowicie usmaży, to wlewamy passatę, mieszamy wszystko, przykrywamy patelnię i dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Na zakończenie dodajemy na patelnię 3-4 łyżki startego sera i mieszamy. Następnie dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy je na malutkie cząsteczki na patelni. Makaron w gęstym sosie pomidorowym z mięsem drobiowym to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Cóż, Włosi znają się na rzeczy i wiedzą jak efektywnie, a zarazem smacznie gotować. Odcedzamy (nie płuczemy!) i od razu wrzucamy na patelnię do gorącego sosu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/papardelle-w-pikantnym-sosie/