Indyk w sosie z gorgonzoli z makaronem

Makarony
22.08.2018 9:28
Indyk w sosie z gorgonzoli z makaronem

Składniki: 1300 g mięsa z udźca indyka 300 g śmietany 18% 150 g sera gorgonzola 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego sól 2 łyżki oleju roślinnego 300 g pomidorków koktajlowych garść poszatkowanej świeżej bazylii 1 kg ulubionego makaronu W dużym garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim mięso z dodatkiem zmiażdżonego czosnku. Do garnka z mięsem wlewamy szklankę wody, przykrywamy przykrywką i dusimy około 45 minut. Od czasu do czasu mieszamy aby z każdej strony było rumiane. Mieszamy rózgą cały czas podgrzewając do momentu aż ser się roztopi a sos będzie bez grudek. Gdy indyk będzie miękki wyjmujemy go z garnka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/08/indyk-w-sosie-z-gorgonzoli-z-makaronem.html