Aglio e olio alla Siciliana

Makarony
14.02.2018 15:24
Aglio e olio alla Siciliana

Składniki (ok. 5 porcji): 500 g makaronu spaghetti 3 papryczki peperoncino 4 ząbki czosnku 3 garści natki pietruszki 1/2 szklanki oliwy extra virgin duża szczypta soli morskiej, świeżo mielony pieprz e oilio alla Siciliana to chyba naprostsze włoskie danie z makaronem, które zna większość z nas. Cenię je za cudowny aromat, szybkość przygotowania i niezwykłą świeżość, za którą uwielbiam całą włoską kuchnię. Pomimo swojej prostoty jest bardzo lubiane, osobiście często do niego wracam, kiedy lodówka świeci pustkami : ) Danie jest bardzo sycące, lekko pikantne, idealne na bezmięsny obiad. Dodać pokrojone w mniejsze plasterki papryczki chili, rozgnieść i rozetrzeć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/aglio-e-olio-alla-siciliana/